Visit Wadden

Het product

Het Waddengebied behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Het Nederlandse natuurgebied is bestaat uit vijf eilanden en een brede kustlijn die door drie Nederlandse provincies loopt: Noord-Holland, Friesland en Groningen.

Merk Fryslân, de marketingorganisatie van Friesland, vroeg ons om veertien verschillende ambassadeurs in beeld te brengen. Veertien liefhebbers van het wad, die in dit bijzondere natuurgebied wonen of werken. Ondernemers, kunstenaars, ambtenaren, ieder met een uniek verhaal over deze buitengewone omgeving. Dit resulteerde in veertien korte, inspirerende videoportretten over de verbintenis tussen mens en natuur, wezen en wad.

Het proces

Samen met Merk Fryslân wilden we de schoonheid van de Wadden tonen en de verhalen van het water en kust laten horen. We maakten een veelzijdige selectie van veertien Wadden-ambassadeurs: veertien mensen die wonen of werkten in dit beschermde natuurgebied.

Ieder portret werd op een andere dag geschoten en, tekenend voor onvoorspelbaarheid van het gebied, kregen we iedere dag weer ander weer. Door de manier van filmen en de geluid- en beeldbewerking wilden we de kijker meenemen in die onvoorspelbaarheid: mee op het schip, met een bui op je kop of de zon in je gezicht. Om zo de diversiteit van de Wadden te laten zien.


Klant: Waddenfonds
Agency: Merk Fryslân
Regisseur: Ids Aalbers
Productie: Piter Hettinga
Director of Photography: Ids Aalbers
Montage: Artisan Creartives & Charlotte Doedens